Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie, ook lichaamsgerichte traumatherapie, gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel zijn. Je lichaam is in staat heel wat te verwerken, te dragen of te genezen. Maar soms is het genoeg en dan geeft je lichaam signalen. Misschien eerst vaag, maar naar verloop van tijd duidelijker. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kan zich dat uiten in pijn, ziekte, somberheid en depressie. Kort gezegd: je zit niet lekker in je vel.

Lichaamsgerichte therapie leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt. In sessies gaan we samen op zoek naar de verborgen boodschappen en de betekenis hiervan. Je leert communiceren met je lichaam en op een gezonde manier expressie geven aan wat in je leeft.

In sessies maak o.a. gebruik van Rebalancing®, Somatic Experience® (lichaamsgerichte traumatherapie) en Brainspotting. Door middel van ademhaling, expressie, aanraking, beweging en gesprek kom je meer in contact met jezelf en je proces.

Je lichaam is altijd in het nu, maar draagt de herinnering van vroeger met zich mee. Hierdoor kan je nu aanpakken wat vroeger is verstoord, omdat dit in het lichaam één geheel is.