Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie (ook lichaamsgerichte traumatherapie) gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel zijn. Gevoelens en emoties zijn voelbaar in het lichaam en worden daar opgeslagen als ze niet worden verwerkt. Je lichaam is in staat heel wat te dragen, of te genezen. Maar soms is het teveel en dan geeft je lichaam signalen. Misschien eerst vaag, maar naar verloop van tijd steeds duidelijker. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kan zich dat uiten in pijn, ziekte, somberheid, burn-out of depressie. Kort gezegd: je zit niet lekker in je vel.

Lichaamsgerichte therapie leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt. In sessies gaan we samen op zoek naar de verborgen boodschappen en de betekenis hiervan. Je leert communiceren met je lichaam en op een gezonde manier expressie geven aan wat in je leeft.

In sessies maak o.a. gebruik van Rebalancing®, Somatic Experience® (lichaamsgerichte traumatherapie) en Brainspotting. Door middel van ademhaling, expressie, aanraking, beweging en gesprek kom je meer in contact met jezelf en je proces.

Je lichaam is altijd in het nu, maar draagt de herinnering van vroeger met zich mee. Hierdoor kan je nu aanpakken wat vroeger is verstoord, omdat dit in het lichaam één geheel is.