Annelies Holtkuile

Iedere dag ben ik weer verwonderd wat er gebeurt als je de taal van je lichaam leert verstaan en je gevoelens en gedachten onderzoekt. Vijfentwintig jaar geleden ondervond ik zelf aan den lijve de uitwerking hiervan via Rebalancing. Ik was diep geraakt.

Als mens hebben we allemaal het vermogen tot zelfregulatie en heling. Door allerlei ervaringen en omstandigheden in ons leven kan dit verstoord raken. We raken daardoor vervreemd van onszelf. Met je lichaam als ingang ga ik samen met jou op weg om jezelf weer te hervinden. Je vermogen tot herstel en heling te herontdekken en te stimuleren. 

Ervaring en opleiding

Sinds 2005 werk ik als therapeut en coach. Daarvoor twintig jaar als verpleegkundige, leidinggevende en beleidsmedewerker (in de gezondheidszorg en welzijnssector).

In 2005 heb de drie jarige Rebalancing opleiding afgerond; een lichaams- en ervaringsgerichte benadering met ruimte voor spiritualiteit. Rebalancing gaat er vanuit dat iedere ervaring en ieder gevoel het waard is om volledig erkend en gevoeld te worden. Zo gauw je iets buitensluit kost dat energie en veroorzaakt dit een verkramping in je lichaam en in je geest. Rebalancing is  een prachtige weg om met meer innerlijke vrijheid te leven. 

In de driejarige opleiding traumaverwerking (Somatic Experiencing van Peter Levine, afgerond in 2011) heb ik geleerd met de natuurlijke intelligentie van het lichaam te werken en zo zelfregulatie te bevorderen. Op deze manier kunnen schokkende gebeurtenissen – ook als we op zeer jonge leeftijd hebben meegemaakt-  alsnog worden verwerkt.

In 2019 en 2021 heb ik phase I en II de opleiding Brainspotting  gevolgd. Brainspotting is een laagdrempelige therapievorm om trauma en andere blokkades op te lossen. Juist die gebieden die zich aan ons ‘denkende’ en ‘pratende’ brein onttrekken, kunnen met met Brainspotting wel worden bereikt.   

Voorjaar 2023 de opleiding tot ademcoach bij Stephen Monné afgerond. Het ademwerk integreer ik in mijn sessies naast Focussen, mindfulness en emotioneel lichaamswerk. En omdat je nu eenmaal niet alles kunt weten, werk ik samen met andere therapeuten en hulpverleners in de reguliere – en complementaire hulpverlening.

Aangesloten bij beroepsvereniging SBLP en koepel RBCZ.