Annelies Holtkuile

Als mens hebben we allemaal het vermogen tot zelfregulatie en heling. Door allerlei omstandigheden kan dit verstoord raken, waardoor we vervreemd raken van onszelf. Samen met jou ga ik op weg om je vermogen tot zelfherstel te herontdekken en te stimuleren. 

De verwondering wat je lichaam je vertelt als je leert luisteren naar haar taal. De vrijheid die ontstaat als je gevoelens – in een veilige setting – helemaal toelaat en onderzoekt. Dat zijn voor mij  de belangrijkste inspiratiebronnen van waaruit ik werk.

Sinds 2005 ben ik als lichaamsgericht therapeut en coach werkzaam, na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg en welzijnssector (als verpleegkundige, leidinggevende en beleidsmedewerker). 

Ik heb de drie jarige opleiding Rebalancing gevolgd en hands-on lichaamsgerichte benadering met oog voor spiritualiteit. Rebalancing gaat er vanuit dat iedere ervaring het waard is om volledig erkend en gevoeld te worden en niets buiten te sluiten.  Rebalancing is voor mij een prachtige weg om meer te leren leven in het hier en nu en vanuit innerlijke vrijheid.

In 2013 heb ik de driejarige opleiding lichaamsgerichte traumaverwerking (Somatic Experiencing van Peter Levine) afgerond. Ik heb daar geleerd over de natuurlijke intelligentie van ons lichaam om zichzelf te reguleren en schokkende gebeurtenissen – ook als we op zeer jonge leeftijd hebben meegemaakt-  te verwerken.

Momenteel volg ik de opleiding Brainspotting, een krachtige en laagdrempelige therapievorm om trauma en andere blokkades op te lossen. Juist de gebieden die zich aan ons ‘denkende’ en ‘pratende’ brein onttrekken, worden met Brainspotting bereikt.

In mijn werkwijze is het lichaam steeds de ingang en de basis van waaruit ik werk. Daarbij combineer ik alle bovengenoemde werkvormen en meer zoals Focussen, mindfulness en emotioneel lichaamswerk. Ik werk samen met andere lichaamsgerichte therapeuten, omdat je nu eenmaal niet alles kunt weten. De beroepsverenigingen waar ik bij aan ben gesloten zijn LVNTPRN en de V&vn.

Het is mijn motivatie en inspiratie om als (BIG-geregistreerde) professional in de gezondheidszorg de complementaire – en reguliere gezondheidszorg met elkaar te verenigen en het beste van deze beide werkvelden met elkaar te verenigen. Hierbij werk ik graag samen met andere hulpverleners en begeleiders op het gebied van gezondheid en bewustzijn.