Ervaringen van cliënten

Annelies heeft met haar scherpe inzicht de factoren bespreekbaar gemaakt die al jaren mijn leven belastten en mijn ontwikkeling in de weg stonden.Met respect voor mijn grenzen leerde ze me hoe ik ruimte kan geven aan overweldigende emoties en ze kan ervaren als belangrijke informatie zonder dat ik me er in hoef te verliezen.Paulien S 11 januari 2021

Ik zat thuis met een burn-out. Eigenlijk voelde ik niets meer, een soort verdoofdheid. Ik besefte dat erover praten me niet verder zou helpen, want ik zat al zoveel in mijn hoofd. In de eerste sessies heb ik eigenlijk alleen maar op de massagebank gelegen. Door het aanraken en de vragen van Annelies kon ik weer voelen dat ik ook nog een lijf had. Mijn hoofd werd er rustig van. Geleidelijk aan ben ik weer meer gaan voelen. Ik ontdekte dat ik eigenlijk helemaal geen grenzen kon aangeven – terwijl mijn omgeving me als heel mondig ervaart – in plaats daarvan negeerde ik de signalen van mijn lichaam. Stap voor stap heb ik geleerd deze signalen te erkennen en mijn gevoelens te uiten. Nu werk ik weer, maar wel anders dan ik deed, gelukkig.’ E. v.d. W. juni 2019

‘Tijdens mijn opleiding kreeg ik als feedback dat ik altijd zo vriendelijk en afstandelijk bleef. Ik kwam onecht over, dat was erg confronterend te horen en tegelijkertijd wist ik dat het klopte. Ik voelde me afgescheiden van anderen, durfde mezelf niet te laten zien, richtte me voortdurend op de ander omdat ik bang was afgewezen te worden. In de sessies heb ik ontdekt hoe ik mezelf klein maak en vastzet. Vervolgens hoe ik in beweging kon komen en wat dat me brengt. Het was alsof een bevroren beek langzaam ontdooide en weer ging stromen. Mijn aandacht is nu bij mezelf in plaats van me op de ander te richten. Het bijzondere is dat ik veel meer verbinding met de ander ervaar en zij veel meer contact met mij.’ R. Broekhuizen

‘Bij Annelies is alles welkom. Gevoelens die ik eigenlijk niet durfde toe te laten in mezelf, mochten er van haar steeds helemaal zijn. De ruimte en ondersteuning daarbij heeft me teruggebracht bij mezelf. Er zijn momenten geweest dat ik wilde stoppen met de sessies, omdat het me zo confronteerde met het gemis in mijn jeugd. Toch was er iedere sessie ook weer perspectief. Het heeft vrij lang geduurd voordat ik echt in mijn lichaam durfde te zijn en er erop durfde te vertrouwen, maar ik ben zo blij dat ik het ben aangegaan. Ik kijk nu met compassie naar mezelf en heb het gevoel echt te leven in plaats van overleven’ Minke R. maart 2018