Tarieven en vergoeding

Een sessie duurt tussen de 60 en 90 minuten. De sessieprijs is € 90,- bij een uur en € 120,- bij anderhalf uur. Voor coaching of ondersteuning bij burn-out betaald door werkgevers en bedrijven is dit € 100,- voor een uur en € 145,- bij anderhalf uur. 

Hoe vaak en hoeveel sessies nodig zijn, is van meerdere dingen afhankelijk; je vermogen om in je lichaam aanwezig te zijn, in contact te zijn met je gevoelens en deze te kunnen uiten, of verwoorden. Maar ook de hoeveelheid bagage uit je jeugd en de leeftijd waarop ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. 

Annuleringsvoorwaarden: minimaal 48 uur van tevoren geen kosten, 24 uur voor de afspraak, de helft van de sessieprijs. Binnen 24 uur de volledige sessieprijs.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen SBLP en ingeschreven in het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complimentaire Zorg; High Quality Therapist).

De sessies worden daardoor gedeeltelijk vergoed door de meeste zorgverzekeringen. Voorwaarde voor vergoeding is dat je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten, waarbij natuurgeneeskundige consulten/lichaamsgerichte therapie worden vergoed. Heb je verdere vragen of wil je meer informatie over vergoeding, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

AGB-codes: 90031074 (persoonlijk) en 90010036 (praktijk). BIG reg. nr: 990 040 423 30 KvK: 08196372

Belastingaftrek als buitengewone uitgave

Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven helaas niet meer aftrekbaar. Misschien kom je in aanmerking voor STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Op de site van de belastingdienst vind je hier meer informatie over.

Ondernemer of bedrijf

Als je als werkgever of ondernemer gebruik maakt van sessies voor je persoonlijke ontwikkeling, dan kan je de factuur opvoeren in je administratie als ‘kosten’ en bij de winstaangifte in mindering brengen van jouw omzet. De kosten kunnen dus als bedrijfskosten in mindering gebracht worden op de winst. Neem voor advies, of vragen op maat contact op met je belastingadviseur of de belastingdienst. Wil je gebruik maken van deze aftrekmogelijkheid, laat het mij dan tijdig weten. Ik zal dan de factuur op naam zetten van je onderneming.