Tarieven en vergoeding

Een sessie duurt tussen de 60 en 90 minuten. Voor particulieren is de investering € 75 bij een uur en € 105,- bij anderhalf uur. Voor bedrijven is dit € 95,- bij een uur en € 135,- bij anderhalf uur.

Met ingang van 1 juli 2022 is de sessieprijs € 80,- bij een uur en € 115,- bij anderhalfuur. Voor bedrijven is dit € 100,- voor een uur en € 140,- bij anderhalf uur.

Hoe vaak en hoeveel sessies nodig zijn, is van meerdere dingen afhankelijk; je vermogen om in je lichaam aanwezig te zijn, in contact te zijn met je gevoelens en deze te kunnen uiten, of verwoorden. Maar ook de hoeveelheid bagage uit je jeugd en de leeftijd waarop ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. 

Annuleringsvoorwaarden: minimaal 48 uur van tevoren geen kosten, 24 uur voor de afspraak, de helft van de sessieprijs. Binnen 24 uur de volledige sessieprijs.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen SBLP en LVNT  en ingeschreven in het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complimentaire Zorg; High Quality Therapist).

De sessies worden daardoor (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeringen. Voorwaarde voor vergoeding is dat je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten, waarbij natuurgeneeskundige consulten/lichaamsgerichte therapie worden vergoed. Heb je verdere vragen of wil je meer informatie over vergoeding, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

AGB-codes: 90031074 (persoonlijk) en 90010036 (praktijk). BIG reg. nr: 990 040 423 30 KvK: 08196372

Belastingaftrek als buitengewone uitgave

De overheid stimuleert scholing. Daarom heb je als particulier de mogelijkheid om studiekosten fiscaal als buitengewone uitgave van je inkomen af te trekken. (Aftrekpost ‘Studiekosten’). Voorwaarde is ondermeer dat de studie tot doel moet hebben je maatschappelijke positie in financieel-economisch opzicht te verbeteren. Als je dus een opleiding of cursus volgt ten behoeve van je beroepsontwikkeling en het ontvangen van een aantal sessies passend lijkt in dit verband, zijn de kosten van de sessies gedeeltelijk aftrekbaar.

Er is geen afzonderlijke aftrek als beroepskosten mogelijk. Je werkgever mag je daarentegen de kosten van een studie/cursus onder voorwaarden wel onbelast vergoeden. 
Ik heb hier de officiële regeling beschreven. Wil je zekerheid check dan bij de belastingdienst. Als je van deze mogelijkheid van belastingaftrek gebruik wilt maken, laat het me dan tijdig weten, dan ontvang je een factuur met als omschrijving ‘Coaching’.

Ondernemer of bedrijf

Als je als werkgever of ondernemer gebruik maakt van sessies voor je persoonlijke ontwikkeling, dan kan je de factuur opvoeren in je administratie als ‘kosten’ en bij de winstaangifte in mindering brengen van jouw omzet. De kosten kunnen dus als bedrijfskosten in mindering gebracht worden op de winst. Neem voor advies, of vragen op maat contact op met je belastingadviseur of de belastingdienst. Wil je gebruik maken van deze aftrekmogelijkheid, laat het mij dan tijdig weten. Ik zal dan de factuur op naam zetten van je onderneming.