Individuele sessies

De eerste sessie begint met een intakegesprek en een behandeling. Je ervaart zo direct met mijn manier van werken. Na afloop kijken we of mijn benadering past bij je vraag en of we goed kunnen samenwerken. Het gaat er in sessies om je bewuster te worden van jezelf: van je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Dit is een proces. Het vraagt van jou bereidheid en nieuwsgierigheid om jezelf te onderzoeken.

In sessies kunnen (oude) pijn en emoties naar boven komen. Meer ‘zelf’ gaan leren voelen, vraagt moed, maar levert ook veel op. Het leidt tot meer kracht en macht over je eigen leven, je meer verbonden voelen met jezelf en andere mensen, autonomie en het tot bloei laten komen van je talenten.

In de sessie integreer de lichaamsgerichte hands-on aanpak van Rebalancing  en de uitgangspunten van Somatic Experiencing (SE|Traumatherapie) en Brainspotting.

Het is aan te raden een aantal sessies af te spreken. De ervaring leert dat je na meerdere sessies geleidelijk meer gaat toelaten en voelen. Voor de voortgang van je persoonlijke proces is het zinvol om ook met enige regelmaat te komen. Tijdens je proces kun je steeds meer toelaten van wat er in je leeft en krijg je steeds meer inzicht in je overlevingsmechanismen en de belemmerende patronen die daar bij horen.

De sessies zijn niet bedoeld als vervanging voor medische of geestelijke gezondheidszorg. Als het nodig is, werk ik samen met beroepsbeoefenaren in de reguliere- en complementaire hulpverlening, of verwijs ik. Altijd in goed overleg met jou.