Op ontdekkingsreis in je binnenwereld

Vakantie, reizen het ontdekken van nieuwe werelden, dat is iets waar we van houden. Nieuwe omgevingen, andere mensen en een vreemde taal – het is zowel leuk als spannend. Bij terugkomst voel je je verrijkt en vervult. Maar wat als ik je vertel dat je ook boeiende reizen kunt maken in je eigen binnenwereld? En dat dit je verrijkt op een manier die je je vooraf niet kan voorstellen.

In mijn leven heb ik misschien niet veel gereisd in termen van kilometers, maar ik heb wel ontelbare innerlijke reizen gemaakt. Dit verticale reizen begon voor mij op een stoel bij een rebalancer. Daar, met gesloten ogen, ontdekte ik de wijsheid van mijn lichaam en innerlijke wereld.

Via eenvoudige vragen en aandacht voor mijn lichaam, begon ik mijn binnenwereld te verkennen. Sensaties en gevoelens werden ontdekt en ik leerde om nieuwsgierig en geïnteresseerd te blijven. De “felt sense” werd mijn gids, waarbij onaangename spanningen transformeerden in emoties en uiteindelijk in ruimere, zachtere gevoelens.

In deze ontdekkingsreis werd ik begeleid door een rebalancer, een vriendelijk aanwezig persoon met uitnodigende stem die mijn woorden herhaalde. Laag voor laag ontdekte ik mijn innerlijke wereld, en hoewel de tijd voorbij gleed, voelde het tijdloos.

Na afloop was ik verwonderd en ontspannen. De rebalancer bleek bovendien geen bovennatuurlijke gave te hebben, maar iets te doen wat ik ook kon leren. Als gezondheidsprofessional was ik gefascineerd door deze ontdekkingsreis, door een begeleider die vooraf niets over mij wist.

In de afgelopen 25 jaar heb ik talloze innerlijke reizen gemaakt, door doodenge landschappen en plaatsen vol licht en leven. Nu begeleid ik zelf al 20 jaar anderen op hun reis en er gaat geen dag voorbij dat ik denk hoe fijn het zou zijn als iedereen deze vaardigheid leert en deelt met anderen. Het verbindt ons zoveel dieper met onszelf èn de ander.

Wil jij ook je deelnemen aan het reisgenootschap ‘der ontdekkers van de binnenwereld’? Mail naar info@bewustinbalans.nl Het reizen is gegarandeerd klimaatneutraal ;)