Ego, Superego en Essentie

Masterclass voor  rebalancers en therapeuten:

Vrijdag 12 t/m zondag 14 januari 2018

Erica Heijnen geeft voor de Rebalancing School een 3-daagse Masterclass. In deze 3-daagse Masterclass gaan we oefenen met het zelfonderzoek en het herkennen van ego, criticus en essentie. Het herkennen van de verschillende staten is erg behulpzaam en eigenlijk onmisbaar binnen onze (Rebalancing) sessies.

De ego-ontwikkeling is een noodzakelijke ontwikkelingsfase. Het is een langzaam opgebouwde structuur die ervoor zorgt dat we goed functioneren in de wereld. Het is een aanpassingsstructuur, opgebouwd uit spanning, die ervoor zorgt dat we binnen de regels van het gezin, de school e.d. passen. Onze innerlijke criticus ofwel het superego is als een soort politieagent die door middel van kritiek en veroordeling zorgt dat je binnen de aanpassingsstructuur blijft.

Als we ons verder ontwikkelen, lopen we tegen de beperking van de ego-structuur op. Er ontstaan verlangens of ervaringen die niet meer passen bij de cocon van het ego. We willen meer onszelf zijn, ons vrij voelen of zijn benieuwd naar onze gevoelens onder de geleerde normen en waarden. Essentie is de uitdrukking van onze ziel, dat wat we zijn onder de ego-structuur.

Locatie : Centrum Meeuwenveen in Havelte (Dr)
Kosten : € 495,- (inclusief accommodatie en maaltijden)
Aantal deelnemers : minimaal 10 en maximaal 22
Begeleiding: Erica Heijnen, Annelies Holtkuile en Larry Meenk
Opgeven als je geen rebalancer bent? Informeer bij Erica Heijnen Erica Heijnen , Annelies Holtkuile of Larry Meenk hoe je dit kan doen.