Annelies Holtkuile

2014-06-26 14.15.12#2

Annelies

De verwondering wat je lichaam je vertelt als je leert luisteren naar haar taal. De vrijheid die ontstaat als je gevoelens – in een veilige setting – helemaal toelaat en onderzoekt. Dat zijn voor mij  de belangrijkste inspiratiebronnen van waaruit ik werk.

Als mens hebben we allemaal het vermogen tot zelfregulatie en heling. Door allerlei omstandigheden kunnen we er van vervreemd raken. Samen gaan we op weg om dit vermogen te herontdekken en te stimuleren. Dit leidt tot meer innerlijke vrijheid en een dieper begrijpen van jezelf.

Sinds 2005 ben ik als lichaamsgericht therapeut en coach werkzaam, na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg en welzijnssector (als verpleegkundige, leidinggevende en beleidsmedewerker). 

Ik heb daartoe de drie jarige opleiding Rebalancing gevolgd. Rebalancing gaat er vanuit dat iedere ervaring het waard is om volledig erkend en gevoeld te worden en niets buiten te sluiten.  Rebalancing is voor mij een prachtige weg om meer te leren leven in het hier en nu en vanuit innerlijke vrijheid.

In 2013 heb ik de driejarige opleiding lichaamsgerichte traumaverwerking (Somatic Experiencing van Peter Levine) afgerond. Ik wilde meer leren over de natuurlijke intelligentie van ons lichaam om zichzelf te reguleren en schokkende gebeurtenissen – ook als we op zeer jonge leeftijd hebben meegemaakt-  te verwerken.

Momenteel volg ik de opleiding Brainspotting, een krachtige en laagdrempelige therapievorm om trauma en andere blokkades waarbij juist die gebieden worden bereikt die zich aan ons ‘denkende’ en ‘pratende’ brein onttrekken.

In mijn werkwijze is het lichaam steeds de ingang en de basis van waaruit ik werk. Daarbij combineer ik verschillende werkvormen zoals Rebalancing, Somatic Experiencing, Brainspotting, Focussen, mindfulness en emotioneel lichaamswerk. Ik werk samen met andere lichaamsgerichte therapeuten, omdat je nu eenmaal niet alles kunt weten. De beroepsverenigingen waar ik bij aan ben gesloten zijn VNTPRN en de V&vn.

Het is mijn motivatie en inspiratie om als professional in de gezondheidszorg (BIG-geregistreerd) de complementaire – en reguliere gezondheidszorg met elkaar te verenigen en het beste van deze beide werkvelden met elkaar te verenigen. Hierbij werk ik graag samen met andere professionals op het gebied van gezondheid en bewustzijn.