Ervaringen van deelnemers

‘Ik heb veel geleerd, ik heb veel gevoeld en ervaren hoe het is om te voelen, bevraagd te worden, te durven, gek te doen, te ‘zakken’ en vooral uit het hoofd te gaan, verdriet toe te laten, te benoemen, je moeder iets kwalijk te nemen, dat het oplucht, dat het mag en je niet afgewezen wordt. Dat gun ik anderen ook.’ Ella de Snoo

‘Het voelt alsof de woede in mij eindelijk is losgelaten. Hierdoor kan ik de enorme kracht erachter ervaren. Dat is letterlijk een verademing. Ik voel me vrijer, lichter en completer.’ Marijke Hoekstra, organisatie-adviseur

Het (deze Leergang) heeft mij veel gebracht. De kracht en energie die boosheid bij mij losmaakt heb ik goed gevoeld. Het heeft me ook een soort gevoel van vrijheid gegeven. De furiositeit van anderen vond ik bijzonder, de openheid en de geschiedenis te horen van elkaar. Ik kan de furiositeit van anderen goed bij de ander laten. Mijn boosheid/irritatie kan ik nu beter communiceren. Grenzen stellen op een productieve manier.’ M.W.

‘Ik ben mede door de Leergang opener geworden over mijn worsteling met boosheid en praat er nu over met mensen, Dat roept doorgaans positieve gevoelens op en mensen beginnen spontaan iets over hun eigen situatie te vertellen.’ Han Reimerink

‘De Leergang is open genoeg om je eigen proces te volgen, terwijl er tegelijk genoeg nadruk en focus is op boosheid. De werkvormen verschillen en geven de mogelijkheid verschillende kanten te ontdekken en ook te oefenen met wat je jezelf niet toestaat.’ M.B.

‘Het is mooi om in een groep deze specifieke emotie verder uit te diepen. Ik vond de begeleiding geweldig. Geduldig, professioneel, betrokken en empatisch.’ Femke