Compassie met woede

Woede en boosheid zijn emoties waar vele van ons mee worstelen. We begrijpen wel dat boosheid (ook) een menselijke emotie is… We snappen het met ons verstand, maar boosheid gaat over je gevoel. Het verstand zit dan soms juist in de weg.

Je kunt je boosheid ongebreideld (uit)leven, zodat anderen er onder lijden. Je kunt het ook onderdrukken, zodat we er zelf onder (gaan) lijden. Misschien ben je bang voor de boosheid van anderen, of juist bang voor de boosheid in jezelf. Wat moet je dan met boosheid?

Boosheid en woede heeft je iets te vertellen. Het is belangrijk het met compassie te leren kennen en de boodschap van jouw woede te ontdekken. Het dient zich niet voor niets aan.

Als je een bijdrage wil leveren aan vrede, of meer innerlijke vrede wil ervaren, is leren stil staan bij wat jouw woede je te vertellen heeft een onmisbare stap. De energie van woede kan op die manier jou en je omgeving ten goede komen.

VuurhartIn januari staat er weer de Leergang Furiositeit gepland; 4 woensdagen 20 januari, 3 en 17 februari en 6 april. Tussen de 3e en 4e dag ontvang je een individuele ‘Horse Coaching’. Hierbij kun je oefenen met jouw vrijgekomen vitale energie. Wil je er meer over weten (data, locatie, kosten e.a.) bekijk dan de pagina Furiositeit op de websites en de nieuwe folder downloaden. Je bent van harte welkom in deze leergang vol vuur.