Annelies Holtkuile

2014-06-26 14.15.12#2

Annelies

Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg en welzijnssector (als verpleegkundige, leidinggevende en beleidsmedewerker), ben ik in 2005 gestart als zelfstandig werkend lichaamsgericht therapeut en coach.

Ik heb daartoe de drie jarige opleiding Rebalancing gevolgd. Rebalancing gaat er vanuit dat iedere ervaring het waard is om volledig erkend en gevoeld te worden en niets buiten te sluiten. Het verwonderd me iedere keer weer wat er mogelijk is als je gevoelens meer toelaat. Rebalancing is voor mij een prachtige weg om meer te leren leven in het hier en nu en vanuit innerlijke vrijheid.

In 2013 heb ik de driejarige opleiding lichaamsgerichte traumaverwerking (Somatic Experiencing van Peter Levine) afgerond, omdat ik meer wilde leren over de natuurlijke intelligentie van ons lichaam om schokkende gebeurtenissen – ook als we die hebben meegemaakt op jonge leeftijd-  te verwerken.

In mijn werkwijze is het lichaam steeds de ingang en de basis van waaruit ik werk. Daarbij combineer ik verschillende werkvormen zoals Rebalancing, Somatic Experiencing, Focussen, mindfulness en emotioneel lichaamswerk. Ik werk samen met andere lichaamsgerichte therapeuten, omdat je nu eenmaal niet alles kunt weten en ben aangesloten bij de beroepsverenigingen VNTPRN en de V&vn.

Het is mijn motivatie en inspiratie om als professional in de gezondheidszorg (BIG-geregistreerd) de complementaire – en reguliere gezondheidszorg met elkaar te verenigen en het beste van deze beide werkvelden met elkaar te verenigen. Hierbij werk ik graag samen met andere professionals op het gebied van gezondheid en bewustzijn.